* Baan voor zus van Maxima

Lieve beste majesteit,

Ik las zo net dat de 31-jarige Inés, zus van Maxima, een goede baan heeft gekregen, terwijl het twijfelachtig is of ze voldoet aan de functie-eisen van die baan, en ze word riant betaald voor de werkzaamheden-van-die-baan. President Macri van Argentinië heeft haar benoemd tot ambtenaar van Argentinië. Inés zit nu in een afdeling die zich bezighoud met de coördinatie van het sociaal beleid van de president. Dat is niet niks.

De zus van Maxima heeft niet de benodigde opleiding en niet de juiste werkervaring en mist de relevante contacten voor de ambtenarenbaan las ik. Op haar CV staat alleen één jaartje bij de VN in Panama, en werk als kunstenares, en mislukt avontuur als zangeres met gitaar tijdens een muzikale wedstrijd in Buenos Aires.

De Overheid in Argentinië zegt dat de benoeming een “hoge uitzondering” betreft.

Was het de zus of een nicht van Maxima wat aan paaldansen deed? Ik hoop dat ze het werk serieus neemt en het goed gaat doen in Argentinië. Want in 2013 ging het niet goed met haar.

Was iedereen maar “een hoge uitzondering”…soms staat de uitdrukking ‘hoge uitzondering’ gelijk aan vriendjespolitiek vind ik.

Doei.

©missie M.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.