** No Pants day

Lieve beste majesteit, oud-koningin Beatrix,

Van ochtend werd ik vroeg wakker van de wind. Het waaide behoorlijk. Ik hoorde ganzen door de lucht vliegen. Wat een lef. Volgens mij hadden ze wel de wind op de rug. Bij het ontbijt zag ik aan het theezakje een labeltje hangen en daarop stond de vraag “heb je vandaag een complimentje gegeven?” Ik ben pas wakker geworden door de wind en overwaaiende ganzen en had nog niemand een compliment gegeven..

Later op de ochtend hoorde ik dat het in Mexico No-Pants-day was. Mensen deden hun broek of rok uit in de metro en liepen in hun onderbroek rond….in het openbaar. Schrikken hé? No Pants Day staat ‘in het teken van onnozelheid’ zei de juf op het nieuws. Ik weet niet of het vandaag ook in andere steden gebeurd of dat ze het daar op een andere dag doen…..maar Majesteit, ik denk niet dat ze in Lech hier aan doen, vast eerder een dubbele warme lange onderbroek dragen…maar kijk een volgende keer eerst goed rond en laat U informeren voordat U een stad op No Pants day bezoekt.

Het was een behoorlijke regendag vandaag. Toen ik thuis kwam, paraplu opengeklapt om te drogen, mijn natte jas op had gehangen, laarzen te drogen gezet, nam ik een kop thee aan de keukentafel. Er stond weer een vraag op het labeltje van het theezakje. De vraag: “waar zou je morgen naar toe willen op vakantie?” Tja….daar vraag je me wat….het komt helemaal niet gelegen om morgen op vakantie te gaan….Enne,betaal jij? ….ik heb niet eens een koffertje gepakt…en zou woensdag met mijn vriendin gaan lunchen…..ik zou in ieder geval de metro in Mexico-stad op no-pants-day vermijden want ik ben een kou-kleum en best wel ‘op-mijn-privacy-verlegen’….maar wacht eens..dacht ik…..ben ik nu in gesprek met een theezakje? Het moet niet gekker meer worden. Beetje onnozel hé

Een compliment: Ik vond U mooi op de familiekiekjes in Lech staan.

Majesteit, ik ga gauw mijn nachtpon aantrekken, tanden poetsen en slapen. Welterusten.

©missie M.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.